Succesvol crowdfunden

We hebben inmiddels de nodige ervaring en zijn graag bereid om die kennis te delen daar waar het een aanvraag crowdfundingsproject betreft. Anderzijds biedt een dergelijk project wellicht een welkome aanvulling om een (verantwoord) deel van het vermogen als investeerder in te zetten. 

Hoe komt een crowdfunding project tot het gewenste resultaat! Wanneer we naar een aantal succesvolle projecten kijken dan herken je daarin de navolgende overeenkomsten:  

  • Wees transparant. Zeg wie je bent, wat je doet. Visualiseer je aanvraag en wees duidelijk waarvoor het geld wordt aangewend. Onderbouw de aanvraag met foto/film materiaal, neem een link op naar je website of je social media pagina.
  • Zet het eigen netwerk in. Niet alleen voor de financiering maar ook voor het uitdragen van je project. Als je je eigen netwerk niet mee krijgt is het lastig financiering te regelen van buiten je eigen netwerk.
  • Wees actief. Crowdfunding is niet stil zitten. Zie het als een commerciële uitdaging. Draag het project uit, zoek media op, twitter erover of maak desnoods een pagina aan op facebook. Wees creatief en onderscheidend in je boodschap en zie de financiering als commercieel instrument.
  • Beloon investeerders met meer dan rendement alleen. Lever je een dienst of een product? Zorg dan dat investeerders een extraatje krijgen in de vorm van bijvoorbeeld korting op jouw product. Hiermee vergroot je de betrokkenheid en creëer je  direct een nieuwe klantengroep. Wees ook hiermee onderscheidend.
  • Onderbouw je plan en zorg dat je een (verkort) businessplan hebt wat ter beschikking staat voor investeerders. Zorg voor een goed doordachte prognose en laat de accountant hierin meedenken.
  • Verspreid de aandacht. Zorg dat gedurende de inschrijfperiode op je project activiteit blijft. Verschiet niet in één keer al je kruit. Soms vallen de investeringen op een project wat stil, het is dan prettig als je nog wat mensen vanuit je eigen netwerk kunt mobiliseren.

Bron: Geldvoorelkaar.nl | 2 januari 2013

Dit bericht is geplaatst in Beleggen, Financieel met de tags , . Bookmark de permalink.